Tuotteet ja palvelut

 

Hyvä ja kestävä rakenne muodostuu useasta eri kiviaineksesta

Meillä on yli 30-vuoden kokemus infrarakentamisesta ja kiviaineksista. Olemme suunnitelleet ja rakentaneet pieniä ja suuria kohteita ympäri Suomen. Tiedämme, mitä suomalaiseen ympäristöön rakentaminen edellyttää. Kokemuksemme ansiosta tiedämme myös, että kunnolla tehty pohja kestää se routaa, kulutusta ja maaperän elämistä.

Kestävän infrarakentamisen asiantuntijat käytössäsi

Kun asioit kanssamme, saat laadukkaiden kiviainestuotteiden lisäksi asiantuntevaa palvelua kaikkiin infrarakentamisen vaiheisiin. Autamme sinua määrittelemään, mitkä tuotteet rakennuskohteesi maaperään ovat parhaiten soveltuvia, missä järjestyksessä ja kuinka paksuja kerroksia eri kiviaineksia kannattaa laittaa aikaa kestävän lopputuloksen varmistamiseksi.

Ota meihin yhteyttä, kerro rakennusprojektistasi ja sen käyttötarkoituksesta. Me keskustelemme ja suunnittelemme kanssasi.

Verkostomme kautta löydät myös infrarakentamisen ja maanrakentamisen ammattilaiset, jotka tarvittaessa tekevät rakentamisen puolestasi.

 

Tutustu myös toimitusehtoihimme.

Haluatko laskutusasiakkaaksemme? Täytä laskutushakemus.

 

Tuotteet

Tuotteemme ovat CE-hyväksyttyjä. Viikoittain tutkimme ja tarkastamme kiviainesten rakeisuuksia, otamme näytteitä ja seuraamme käyriä. Näin varmistamme, että myymämme tuotteet ovat laadukkaita.

Kalliomurske

Kalliomurskeet ovat kantavia ja hyvin tiivistyviä kiviaineksia. Niissä on materiaalia aina 0-aineksesta karkeampaan kiveen. Murskeita käytetään pohjakerroksiin, rakennekerroksiin sekä myös pintamateriaaleiksi.


Kantavan kerroksen murskeet

Karkeimmat kalliomurskeet soveltuvat kantavaksi kerrokseksi runkotäyttöihin ja pohjarakenteisiin. Yleisimpiä käyttökohteita ovat katujen ja teiden pohjarakenteet.

Ominaisuudet: hyvä kantavuus ja hyvät tiivistymisominaisuudet

Saatavilla olevat jaekoot:
0–200 mm | 0–150 mm | 0–90 mm

Pintarakenteisiin kantavuutta keskikarkeilla murskeilla

Pohjakerroksen ja pintakerroksen väliin tarvitaan kantavuutta sekä muotoiltavaa materiaalia. 0–56 mm ja 0–31 mm kivimurskeet omaavat parhaimmat ominaisuudet, kun pintarakenteista halutaan kestäviä.

Ominaisuudet: hyvä kantavuus ja hyvät tiivistymisominaisuudet

Saatavilla olevat jaekoot:
0–56 mm | 0–31 mm

Murskeet tasoitukseen ja muotoiluun

Kun kantavat pohjakerrokset on tehty huolellisesti, kestävät tasoitus- ja muotoilukerrokset vuodenaikojen vaihtelua. Parhaiten hienoimmat, tasoitukseen ja pinnan muotoiluun tarkoitetut murskeet soveltuvat esimerkiksi asennushiekaksi ja putkilinjastojen alle tehtäviin kantaviin peteihin.

Ominaisuudet: hyvä kantavuus, tasoittuu ja muotoutuu hyvin

Saatavilla olevat jaekoot:
0–16 mm | 0–8 mm | 0–6 mm

Sepeli

Sepeli on karkea kiviaines, josta puuttuu nolla-aines, eli hienoin aines kokonaan. Näin ollen sepelit läpäisevät hyvin vettä ja antavat maan hengittää.


Karkeat sepelit pohjarakenteisiin

Kun pohjarakenne tarvitsee tilaa elää ja veden pitää saada virrata pohjarakenteiden läpi, ovat mahdollisimman suurirakeiset sepelit oikea valinta. Karkeimpia sepelilaatuja käytetään pääasiassa rakenteiden alla, salaojissa, seinänvierissä ja rakennusten alapohjatäytöissä.

Ominaisuudet: hyvä kantavuus, paljon huokoistilaa veden virtausta varten, katkaisee kapillaarikatkon

Saatavilla olevat jaekoot:
100–200 mm | 55–150 mm

Paksujen väli- ja pintarakenteiden sepelit

Kun rakennuskohteeseen tarvitaan paksuja kerroksia hyvin vettä läpäisevää kiviainesta, on keskisuuria kivirakeita sisältävät sepelit ominaisuuksiltaan parhaita. Pääasiallisia käyttökohteita ovat välipohjatäytöt ja sienänvieritäytöt.

Ominaisuudet: hyvä kapillaarikatko-ominaisuus, hyvä vedenläpäisevyys

Saatavilla olevat jaekoot:
16–31 mm | 5–31 mm

Piharakentamiseen soveltuvat sepelit

Piharakentamiseen soveltuva karkea sepeli sopii hyvin käytettäväksi rakenteita vasten. Se omaa samat hyvät ominaisuudet kuin karkeammatkin sepelit, mutta pieni kivi ei riko herkempiäkään rakenteita. Yleisimpiä käyttökohteita ovat seinänvieriasennukset.

Ominaisuudet: hyvä kapillaarikatko-ominaisuus, hyvä vedenläpäisevyys, rakenne sopii herkkiä rakenteita tai pintoja vasten

Saatavilla olevat jaekoot:
5–16 mm

Hiekat

Hiekat ovat käytännöllisiä ja helppoja materiaaleja useisiin käyttötarkoituksiin. Meiltä saat täytehiekkaa vakiotuotteena sekä hienompia jaekokoja tarpeidesi mukaan.


Seulottu täytehiekka

Täytehiekka nimensä mukaisesti sopii mainiosti kohteisiin, joissa maata halutaan täyttää, rakenteita suojata tai pinta peittää hiekalla. Yleisimpiä käyttökohteita ovat parkkipaikat, suojatäytöt tai muut vähäiselle kulutukselle altistuvat maapinnat.

Ominaisuudet: luonnollisen pyöreä, miellyttävä muoto, joka soveltuu hyvin monipuoliseen käyttöön

Saatavilla olevat jaekoot:
0–16 mm

Saatavana myös hienojakoisempia hiekkalaatuja

Hiekat ovat käytännöllisiä ja helppoja materiaaleja useisiin käyttötarkoituksiin. Ota meihin yhteyttä, kun haluat hienojakoisempaa hiekkaa ja kerro käyttötarkoituksestasi.

Ominaisuudet: luonnollisen pyöreä, miellyttävä muoto, joka soveltuu hyvin monipuoliseen käyttöön

Saatavilla olevat jaekoot:
meiltä saatavissa myös pienempiä hiekkajaekokoja, aina 0…4 mm asti

TULOSSA! Muotoiltu kiviaines

Haluamme tarjota asiakkaillemme kiviainekset aina pohjarakentamisesta pihan viimeistelyyn. Tämän vuoksi kesän 2016 aikana aloitamme myös muotokäsiteltävän kiven tuotannon.


Muotoillut sepelit piharakentamiseen

Piharakentamiseen soveltuva karkea sepeli sopii hyvin käytettäväksi rakenteita vasten. Se omaa samat hyvät ominaisuudet kuin karkeammatkin sepelit, mutta pieni kivi ei riko herkempiäkään rakenteita. Yleisimpiä käyttökohteita ovat seinänvieriasennukset.

Ominaisuudet: muotoiltu kivi omaa samat hyvät ominaisuudet kuin karkeampi, rouhittu sepeli. Hyvä vedenläpäisevyys, miellyttävä pihankäyttäjien jalkojen ja tassujen alla.